top of page
3.png

Norway: Fjords, glaciers and mountains

Jotunheimen national park, Jostdalsbreen national park, Naeroyfjord and Bergen

In de betoverende herfstmaanden ondernemen we een onvergetelijke reis naar de Lofoten-archipel, een juweel van Noorwegen dat bekend staat om zijn dramatische landschappen en rijke flora en fauna. Onze dagen worden gevuld met inspirerende dagwandelingen langs witte zandstranden en ruige bergpieken die uit de Noordzee oprijzen. De herfsttinten schilderen het landschap met warme kleuren, terwijl we de frisse lucht van de Noordelijke regio inademen.

Elke avond gaan we steeds opzoek naar het magische noorderlicht, we ontdekken nieuwe locaties met steeds veranderende landschappen. Van schilderachtige kustgebieden tot serene bergtoppen, we hopen op heldere nachten waarin de aurora borealis de hemel verlicht met zijn dansende lichten. Dit natuurlijke fenomeen voegt een mystieke dimensie toe aan onze reis, waardoor de herfstnachten in de Lofoten een betoverende ervaring worden.

Deze herfstreis belooft een perfecte combinatie van avontuur, natuurlijke pracht en culturele verkenningen te bieden, met het noorderlicht als het magische hoogtepunt van deze ervaring.

1850 €
8
days

15 sept- 22 sept 2024

29 sept- 6 oct 2024

! Exclusive groupdeal !

Wil je deze reis beleven met een groep vrienden of met je gezin? Wij bieden een speciale prijs aan als je met 6-7 samen wil reizen. 

We bieden deze reis dan aan voor 2000 € per persoon

Weekly schedule

Practical

Travel period

In the summer of 2023, the journey along the highest peaks of fjord Norway will be available twice. This 10 day road trip will take place between27/07/2023-06/08/2023 and between 11/08/2023-20/08/2023.

The journey is 10 days and 9 nights.

Including

 • Accommodation: You sleep in a comfortable bunk bed on the bus or on our roof in a roof tent. Each bed can be closed with a curtain so that you have sufficient privacy.

 • Campsites

 • Transport: all on-site transport from day 1 to day 10

 • Costs of toll roads and ferries

 • Food: Breakfast, packed lunch and dinner.

 • Professional handlers: Lore, Jonas and Kyra (Dog)

 • Activities: 

  • Glacier tour on the Nigardbreen glacier​

  • Hike to Molden

  • Hike to Bovertun

  • Hike to Besseggen

 • Cuddles with the sweetest dog in the world Kyra.

 • Tea, coffee and water

 • Bedding en towel

 • A unique experience you will never forget.

 

Pick up & drop off

The pick up and drop off location is Bergen Airport.
There is a daily direct flight to Mons from Brussels Zaventem and Schiphol Amsterdam. 

Not included

 • Transport to the pick-up and drop-off location

 • Cancellation insurance

 • Travel insurance

 • Soft drinks and alcoholic drinks

 • Personal edition

Optional

 • Hike to Norway's highest peak50€ p.p

 

For whom

Anyone between the ages of 18 and 65 who would like to discover Norway in an active way

Physical

This is an active tour in which walking and exercise are central. Some of the hikes we offer are physically demanding (more than 1000m ascent). If you want to fully enjoy all the activities, a good basic condition is recommended.

Prefer something less physical? No problem! We have made sure that easier walks are possible in the area where we stay.  

Hotel on Wheels

DSC00365
DSC00421
DSC00321
DSC00294
DSC00293
DSC00287
DSC00272
DSC00253

Autumn colors and Northern Lights

Groepsdeal

prijzen

 2000 € p.p incl BTW

Enkel te boeken indien je met een privé groep van 6 of 7 personen reist.

Autumn colors & Northern lights

Duo Deal

2550 € per person including VAT

Only bookable if you come as a duo. You will sleep together on the roof of the bus in a rooftop tent as standard.

Be quick, as there is only 1 duo deal available!

If desired, you can choose to pay in installments over 6 months.

Autumn colors and Northern Lights

First two korting

 2650 € p.p incl BTW

Ben je bij de eerste twee die boekt krijg je een korting van 100€ op de totaalprijs.

Snel zijn want zodra we twee boekingen binnen hebben betaal je de standaard prijs.

Indien gewenst kan je kiezen voor een afbetaling van 6 maand

Herfstkleuren en het Noorderlicht

2750 € p.p incl BTW

 

Indien gewenst kan je kiezen voor een afbetaling van 6 maand.  

Standaard prijs

DSC09435.jpg

FAQS

Is reizen met een hotel op wielen iets voor mij? 

Reizen met ons hotel op wielen is een fantastische manier om de Lofoten te ontdekken. Vooral als je van vrijheid, flexibiliteit en avontuur houdt, maar toch graag over het nodige comfort beschikt. Ons hotel op wielen is namelijk volledig voorzien om jou te voorzien van alle comfort: douche, toilet, comfortabel bed met privacy,... Verder slapen we steeds in het midden van de natuur en verandert het zicht vanuit je bed elke dag! 

Ik ben een introvert is zo'n groepsreis iets voor mij?

So are we! Reizen in een groep kan een uitdaging zijn voor introverte mensen, omdat het vaak betekent dat je veel tijd doorbrengt in de nabijheid van anderen. Dit betekent echter niet dat deze reis niet geschikt is voor introverte reizigers. We reizen in een kleine groep, waardoor je je snel met iedereen verbonden voelt. We hechten veel belang aan me-time, we creëren voldoende plek en ruimte zodat iedereen zich kan terugtrekken om op te laden. Verder trekken we steeds reizigers aan met vergelijkbare interesses en creëert de Ijslandse natuur enorm veel ruimte om te ontprikkelen. Onze reizen zijn de perfecte plek om je comfortzone uit te breiden, nieuwe mensen te ontmoeten en waardevolle ervaringen op te doen. 

Zijn september en oktober goede maand om het Noorderlicht te zien? 

September is de ideale maand om het Noorderlicht te zien aangezien geomagnetische activiteit doorgaans het hoogst is in het najaar. Verder heb je in september en oktober de meeste heldere nachten wat essentieel is om het noorderlicht te zien. 

Hoe is het weer in de Lofoten in September/oktober?

De Lofoten bevinden zich zo een vijftal graden boven de poolcirkel. Bibberen van de kou, denk je dan. Niet helemaal… Wat de Lofoten en zijn klimaat zo uniek maakt, is zijn ligging. Het is namelijk hier dat de Mexicaanse Golfstroom aankomt. Dit zorgt voor een milder klimaat waardoor je kan genieten van aangename temperaturen. 

Verder zorgt de aanwezigheid van de Mexicaanse Golfstroom voor een aanstroom tussen warme en koude luchtstromen, wat resulteert in een klimaat dat alle vier seizoenen op één dag lijkt te ervaren. Dus, wanneer je de Lofoten bezoekt, is het verstandig om voorbereid te zijn op alle weertypes.

Hoe fysiek uitdagend is dit avontuur?

Voor dit avontuur moet je in een goede gezondheid verkeren. Verder moet je in staat zijn om zonder probleem 15 kilometer te wandelen.

Hoe groot is de groep? ​

In onze bus is er plaats voor 9 passagiers. We nemen dus max. 7 gasten mee. De kleine groep zorgt direct voor een gezellige sfeer en een groepsgevoel. 

Wat moet ik meenemen?

Bij het boeken van deze trip krijg je van ons een roadboek toegestuurd met een uitgebreide paklijst. Materiaal die je zeker moet voorzien voor een reis door Noorwegen  zijn wandelschoenen (type B!), regenjas en warme lagen. 

bottom of page